Steam Link konečně vpuštěn do App Store na iOS a Apple TV

Je to téměř rok, co Apple poprvé zamítl streamovací aplikaci Steam Link od společnosti Valve. Ta umožňuje hrát na iPhonu, iPadu nebo Apple TV hry z vaší Steam knihovny nainstalované na počítači.

Valve se chlubí, že konečně i majitelé iPhonů a iPadů budou moci okusit desktopové hraní na svých mobilních zařízeních. Cesta k aplikaci Steam Link v App Store však nebyl úplně jednoduchá.

Před rokem při prvním pokusu o schválení dostal Valve zamítavé stanovisko. Apple měl problém s tím, že aplikace umožňuje nákupy ze Steam Store a tím dochází k porušení pravidel App Store. Dodnes nevíme, kolik úprav musel Valve skutečně udělat, aby aplikace mohla být schválena.

Steam Link

Phil Schiller tehdy se tehdy oficiálně vyjádřil ve smyslu, že spolu s Valve pracují na vyřešení situace. Nyní, rok poté Steam Link opravdu přichází na iOS a tvOS.

Celá aplikace je ke stažení zdarma a při prvním spuštění nabídne možnost virtuálních tlačítek anebo ideálně některého z podporovaných ovladačů. Následně se pokusí přes Wi-Fi vyhledat počítač (PC nebo Mac) s nainstalovanou knihovnou Steam a spárovat se.

Rychlá Wi-Fi podmínkou

Po úspěšném spárování budete vyzváni k nainstalování doplňku do PC/Mac aplikace Steam. Tu na macOS zablokuje systém, neboť si vyžádá přístup k některým komponentám zpřístupnění. Takže ji bude nutné ručně povolit.

Steam Link

Největším problémem pak může být samotné Wi-Fi připojení. Valve upozorňuje, že ideální bude 5G Hz síť se skutečně rychlým datovým tokem. Počítač navíc musí být opravdu ve stejné síti, což může teoreticky působit potíže.

Počítač sloužící ke streamování samozřejmě využívá svůj plný výkon a musí být po celou dobu zapnutý.

Aplikaci Steam Link stáhnete zde.