Apple rozesílá pozvánky na WWDC 2019 – betaverze iOS 13, macOS 10.15 a watchOS 6 jsou za rohem

V emailových schránkách mnoha zahraničních novinářů přistála pozvánka na letošní vývojářskou konferenci WWDC 2019. Apple tak potvrdil čas i místo konání.

Letošní WWDC 2019 začíná 3. června v 18:00 hodin našeho času. Místem konání je opět San Jose v Kalifornii v budově McEnery Convention Center. Dle obecných očekávání by měla být letošní úvodní Keynote konference opět zaměřená na software, ačkoli jsou zde určité naděje ohledně počítačů.

Hlavní pozornost se upíná k operačním systémům iOS 13 a macOS 10.15, které by měly přinést řadu nových funkcí a opět se více sblížit. Méně už se pak očekává od watchOS 6 a nové verze tvOS. Někteří pak doufají, že by Apple mohl alespoň poodhalit nějaké informace o chystaném novém modulárním Macu Pro a novém Apple Display.

WWDC 2019

Betaverze iOS 13 a macOS 10.15

Apple rovněž už v průběhu WWDC vždy uvolní vývojářské betaverze svých operačních systémů, které posléze následují betaverze pro veřejnost. Letos se očekává stejné schéma, takže první zájemci budou moci vyzkoušet novinky v iOS 13 a macOS 10.15 už za 14 dní.

Jelikož tento týden vyšly aktualizované MacBooky Pro, neočekává se uvedení dalšího hardware. Teoreticky by byla možná aktualizace MacBooků Pro bez Touch Baru a 12“ MacBooku, ale šance je zřejmě minimální.

Ostatně uvidíme v průběhu následujících 14 dní.

Apple potichu vydal MacBooky Pro 2019 s možností až 8 jádrových procesorů a novými klávesnicemi

Zdroj: 9to5Mac