Nový iPad mini a základní iPad v další registrační databázi

Nové modely iPadů se blíží. Indická registrační databáze obdržela žádanku se sériovými čísly tabletů značky Apple.

Tak jako existuje Eurasijská registrační databáze, která musí schválit nejen elektroniku při vstupu na Ruský a východní trh v Asii, tak existuje její obdoba v Indii. Server MySmartPrice si povšiml, že indický registrátor Bureau of Indian Standard obdržel přihlášku s novými modely tabletů Applu.

Některá z čísel jako A2124 a A2133 se už objevila ke konci minulého roku v Eurasijské databázi. Indická přihláška obsahuje více modelových čísel, celkem by se mohlo objevit na trhu až 5 různých variant iPadů (včetně LTE verzí).

Dle posledních uniklých informací bychom se měli dočkat pravidelné aktualizace základního iPadu s 9,7“ obrazovkou. Zdroje uvádí, že kromě logické aktualizace hardware jako je procesor, by základní tablet mohl dostat i novou 10,2“ obrazovku s užšími rámečky.

Naopak o aktualizaci iPadu mini mnoho nevíme. Střízlivé odhady očekávají pouze hardwarové vylepšení, tedy zejména upgrade procesoru. Některé odvážnější spekulace pak hovoří o změně designu, ale tyto nebyly potvrzeny žádným významným analytikem, jako jsou Ming-Chi Kuo nebo Mark Gurman.

Další Keynote Aplu by se měla konat už tento měsíc, tedy 25. března. Očekává se však, že nebude zaměřená na hardware, nýbrž služby v čele s konkurencí pro Netflix a videohry. Apple ale může iPady aktualizovat tichou cestou skrze tiskovou zprávu, jako to už v minulosti několikrát udělal například u počítačů Mac.

iPad mini 4: nejrychlejší prcek všech dob

Zdroj: MacRumors