iMac 2019 si v testech výkonu výrazně polepšil díky novým procesorům

Na internetu už jsou první srovnávací testy výkonu. Nový iMac 2019 je řádově rychlejší než jeho předchůdci, zejména díky procesorům nové generace.

John Poole ze serveru Geekbench sdílel sérii testů nových iMaců 2019. Výsledky ukazují, že nové stolní počítače Applu mají díky procesorům Intel osmé a deváté generace slušný náskok před svými předchůdci.

Architektura Coffee Lake navíc přichází v šesti a osmi jádrové konfiguraci.
Každý 27“ iMac 2019 za sebou nechá svého předchůdce a to poměrně daleko. Stejné konfigurace si polepšily až o 11 % v testu jednoho jádra, ale hlavně až o 49 % v testu více jader. Nárůst lze zejména vidět u konfigurací s procesorem Intel Core i9, který nabízí osm jader o taktu 3,6 GHz a hlavně navýšení výkonu o 66 %.

Polepšily si samozřejmě i základní modely 27“ iMacu, ač obsahují „pouze“ procesory osmé generace oproti procesorům deváté. Výsledky přehledně shrnují grafy výkonu.

iMac 2019 27" test více jaderiMac 2019 27" test jednoho jádra

Vyšší konfigurace iMaců 27“ jsou nyní navíc schopné soupeřit se základní konfigurací iMacu Pro. Místy se dokonce rovnají střední konfiguraci, ačkoli tam už 10 jader začíná standardnímu iMacu utíkat. Na obranu iMacu Pro je nutné dodat, že jeho procesorová výbava je z roku 2017, a tak se dalo očekávat, že už jeho výkon nebude patřit na špici, zejména v základních konfiguracích.

Navýšení výkonu se dočkaly také iMacy 21,5“. Zde však Apple kompletně vsadil na procesory osmé generace a skok už není tak razantní. Stále si však polepšil.

iMac 2019 21,5" test více jaderiMac 2019 21,5" test jednoho jádra

Obecně výkonu pomohla nová generace procesorů, vyšší takty a vyšší počet jader. Výsledky na druhou stranu ukazují, že zejména u menšího iMacu 21,5“ není příliš důvod k upgradu. Ostatně kromě procesorů se mírně změnily takty paměti RAM a počítače obdržely trochu rychlejší grafické karty. Ty však spadají v dnešní konkurenci do průměru až podprůměru.

Zdroj: MacRumors