Apple News služba s předplatným potvrzena v nové betě macOS Mojave 10.14.4

Nová služba Apple News, která nabídne časopisy za předplatné, je nepřímo potvrzena v poslední betaverzi macOS.

Na funkci upozornil jako už několikrát programátor Steve Troughton-Smith. Ten je známý svými schopnostmi analyzovat každý kus kódu, který Apple veřejně vypustí do světa, a zjistit to, co ostatní přehlédnou.

Poslední betaverze macOS Mojave 10.14.4 skrývala notifikace pro předplatné v Apple News. Oznámení se zobrazí uživateli vždy po vydání nového čísla jeho předplaceného časopisu. Kód je velmi podobný tomu, který se nedávno objevil také v iOS 12.2 u služby zvané „Apple News Magazines“.

Služba Applu je založena na Texture, což byla aplikace pro digitální magazíny a stále ji lze nalézt v App Store. Zajišťuje distribuci přes 200 časopisů včetně známých titulů, jako jsou People, The New Yorker, Time, National Geographic a další za poplatek 9,99 USD měsíčně.

Apple bude vybírat velké poplatky

Cupertino hodlá zachovat cenu a platby budou probíhat už standardně přes iTunes. Na druhou stranu poskytovatelům obsahu chce nabídnout pouze 50 % z ceny předplatného, a proto se někteří nechtějí přidat.

Apple rovněž plánuje přidat noviny, ale v této oblasti se zatím mnoho neví a ani kódy mnoho neodhalily. A je velmi pravděpodobné, že ani jedna z variant služby nebude dostupná v České republice, neboť u nás Apple News zcela chybí. Na druhou stranu pokud by magazíny byly distribuovány samostatným kanálem, mohl by je Apple poskytnout i v originálním znění. Výsledek uvidíme už 25. března.

Apple rozesílá pozvánky na 25. března – Keynote s mottem „It´s Show Time“ potvrzena

Zdroj: MacRumors