AirPods 2 se možná dočkáme už ke konci měsíce

Indicie naznačují, že AirPods 2 by opravdu mohly přijít už ke konci měsíce. Půjde však opravdu o AirPods 2 nebo o aktualizovanou současnou generaci?


Nové zprávy přinesl španělský server Applesfera, který cituje interní zdroje. Dle těchto informací bychom se mohli AirPods 2 dočkat 29. března. Data pochází ze softwaru, který hlídá skladové zásoby jednotlivých Apple produktů.

Redaktoři totiž obdrželi „screenshot“, který vyobrazuje AirPods a jejich končící životní cyklus k datu 28. března. Nová generace by tak tu současnou měla nahradit o den později, tedy 29. března.

Není to poprvé, kdy zdroje zmiňují právě konec března jako pravděpodobný čas uvedení nových AirPods. Některé další weby vzrušeně hovoří také o AirPower a nových iPadech. V potaz je ale potřeba vzít i další informace.

AirPower
Velmi úspěšný analytik Mark Gurman už odhalil, že Apple Keynote by se měla konat 25. března a bude zaměřená pouze na služby. Apple chce uvést konkurenci pro Netflix a případně i novou videoherní službu. Prostor na hardware dle Gurmana nezbyde.

Jako pravděpodobné se tedy jeví, že Apple 29. března nevydá AirPods 2, nýbrž pouze aktuální AirPods v kombinaci s novým pouzdrem, schopným se bezdrátově dobíjet. Nešlo by tedy o očekávanou generační obměnu nýbrž „drobnou“ aktualizaci na pozadí. AirPods 2 s funkcí „Hey Siri“ by tak přišly spíše na podzim, společně s novými iPhony.

AirPods 2 s podporou Hey Siri v betaverzi iOS 12.2

Zdroj: 9to5Mac