Slíbené AirPower jsme se v roce 2018 nedočkali a ani AirPods 2

Máme nový rok 2019. Veškeré události z roku 2018 už patří minulosti a k tomu patrně i některé produkty, které Apple slíbil, ale neuvedl. Máme na mysli zejména bezdrátovou indukční nabíječku AirPower a omlazenou generaci bezdrátových sluchátek AirPods.

AirPower měla být jedním z hlavních taháků Applu pro rok 2018. Při prvním odhalení na říjnové iPhone X Keynote v roce 2017 se Phil Schiller chlubil, že:

„Doufáme, že ji lidé budou milovat a že bude motivovat ostatní, aby vytvořili mnoho takto pokročilých řešení. Budeme spolupracovat s týmy starajícími se o standard Qi, abychom námi vyvinutými benefity mohli obohatit bezdrátové nabíjení pro všechny. Příští rok se těšte na AirPower nabíječku.“

Prohlášení a myšlenka to byly skutečně motivující. AirPower měla opravdu využívat standard Qi a dokázat nabíjet rovnou iPhone, Watch a AirPods najednou. Nabíjet jste také mohli dva iPhony najednou.

AirPower bezdrátová indukční nabíječka

Samozřejmě dnes už víme, že nabíječky jsme se v roce 2018 nedočkali a Qi standard se nedočkal žádného přispění ze strany Applu. Dodnes můžeme pouze spekulovat, zdali AirPower vůbec někdy vyjde. Oficiálního vyjádření jsme se nedočkali ani po přímých dotazech zahraničních magazínů.

Osud AirPods 2 nejistý

Snad nepotká podobný osud i bezdrátová sluchátka AirPods. O jejich aktualizaci se hovořilo právě zejména v souvislosti s AirPower, neboť do vínku měly dostat indukční nabíjecí pouzdro. V uplynulém roce už si Apple nechal zaregistrovat novou verzi u Eurasijské komise, kde z důvodu kontroly zejména na Ruském a Asijském trhu musí být produkty zavedeny do databáze.

Podobně jako u aktualizovaných MacBooků Pro 2018 se očekávalo uvedení nových AirPods do dvou měsíců. Jenže se tomu tentokrát nestalo a nad AirPods 2 nyní rovněž visí otazník. Známý analytik Ming-Chi Kuo očekává uvedení AirPods v letošním roce 2019, takže můžeme jen doufat.

Snad možné zastavení projektu AirPower neovlivní ty ostatní.

AirPods 2 jsou na obzoru

Zdroj: 9to5Mac