Premiér Babiš se sešel s Timem Cookem a loboval za Apple Store v Praze

Vezměte si židličky, připravte spacáky a chystejte se do fronty: v Praze se prý dočkáme oficiálního Apple Store obchodu. Tedy alespoň jej slibuje předseda vlády Andrej Babiš, který se sešel s Timem Cookem.

Setkání se uskutečnilo ve švýcarském Davosu a podle vyjádření Andreje Babiše na sociálních sítích vyústilo v příslib otevření Apple Store obchodu v Praze.

[HTML1]

Podle premiéra Babiše byl „Tim Cook absolutně nadšený z toho, že v ČR máme více než 500 vědců v oblasti umělé inteligence. Taky jsem nabídnul společnosti Apple, aby v Praze vybudovali Apple Store. Ten je jenom v deseti evropských zemích“, pokračoval na Twitteru.

Zdroj: Twitter účet @AndrejBabis

Pro pořádek dodáme, že originální Apple Store obchody jsou i v některých okolních zemích. Nejblíže Praze je Apple Store obchod v Drážďanech, z velké části Moravy je zase dostupný nedávno otevřený Apple Store obchod ve Vídni.

V Praze by si premiér představoval jako vhodný prostor v budově Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí.

Nechejme bez komentáře, že by budova ministerstva mohla být k dispozici pro maloobchodní prodej k retailovému prodeji. Došlo by k vystěhování úřadu, či k jeho koexistenci s jablečným obchodem? A jaké předpoklady musí komerční společnost splnit, aby pro její obchod byly k dispozici vládní budovy?

[HTML2]

Své jablečné tažení Davosem zakončil Andrej Babiš zvoláním, že bude bojovat za Apple Store pro nás všechny. To nás těší, že ke slíbeným rychlobruslařským drahám a dalším sportovištím dojde také k podpoře stylových a krásných obchodů, jakými Apple Store bezesporu jsou.

[HTML3]

Nicméně přehnané nadšení není rozhodně na místě a doufám, že mi mírnou nadsázku z perexu tohoto článku prominete. Opravdu není na čase, abychom si šli stoupnout do fronty na Staromák a čekali na otevření Apple obchodu. I kdyby dnes skutečně došlo k ustavení nějaké skupiny v rámci Applu a ta začala na tomto projektu pracovat a i kdyby dostala maximální prioritu, neočekáváme, že bychom se konečného otevření obchodu dočkali v nejbližším roce či dvou.

Tedy samozřejmě v případě, že již v této době Apple na celé akci nepracuje a premiér republiky nemá víc informací, než jaké veřejně publikuje.

SuperApple Magazín 1/2019: vše o voděodolnosti, Thunderboltu 3 i Hackintoshi