Musish: neoficiální webový přehrávač pro Apple Music

Jedna z funkcí, která Apple Music hodně chybí, je webový přehrávač. Nyní jste nuceni pokaždé zavítat do iTunes, což zejména na počítači není vždy ideální. Mezitím se během pár měsíců objevuje už druhé řešení třetí strany.

Toto řešení nese název Musish a skrývá nečekaně velký potenciál. Tvůrci se nechali maximálně inspirovat vzhledem a motivy Apple Music tak, aby vytvořili ideální grafické rozhraní. Webový přehrávač tak téměř vypadá, jako by byl z dílen samotného Applu, ač není.

Jeden z tvůrců Bennet-Odlum sdělil, že Musish byl původně dítkem jednoho z hackatonů. Vývojáři jednoduše chtěli poslouchat svou oblíbenou hudbu z Apple Music, ale nechtěli a nemohli instalovat iTunes do svých služebních počítačů. A protože několika hodinový poslech může dát iPhonu pořádně zabrat, zvolili svou cestu.

Musish webový hudební přehrávač Apple Music

Musish využívá API pro Apple ID, které dává k dispozici samotný Apple. Samotné přihlášení tedy probíhá bezpečně na serverech Applu a až teprve poté jsou přenášena další data. Tvůrci prohlašují, že žádná data o uživatelích nesbírají.

Poté už uvidíte bílé rozhraní služby s černým písmem, tučnými nadpisy – prostě jako znáte z aplikace Hudba na iOS. Funkční jsou všechny základní záložky, včetně procházení hudby, nabídky pro Vás anebo žebříčků.

Naopak Musish zatím postrádá veškeré sociální funkce. Neuvidíte tedy profily svých kamarádů, anebo co poslouchají.

Vývojáři chtějí do budoucna přidat i tmavý režim Dark Mode a vytvořit plně responzivní layout stránky pro mobilní zařízení. Tým vítá jakoukoli zpětnou vazbu. Navíc pokud chcete a můžete přiložit ruku k dílu, stačí se přihlásit na GitHub stránce Musish. Celý projekt je vedený jako Open Source.

Pokud chcete Musish sami vyzkoušet, stačí zadat do prohlížeče adresu https://musi.sh/.

Musish zatím postrádá některé pokročilé funkce

Zdroj: MacRumors

Apple Music ztrácí prvky sociální sítě Connect, čeká ji osud jako Ping?