Microsoft Office získal podporu Dark Mode a Camera Continuity

Microsoft dodržel své sliby a s novým sestavením Office for Mac se uživatelé opravdu dočkali podpory Dark Mode. Při bližším prozkoumání však zjistíte, že do Office zamířila i další velmi užitečná funkce zvaná Camera Continuity.

Microsoft vydal aktualizaci 16.20 pro všechny uživatele služby Microsoft Office 365 anebo vlastníky krabicové verze Office 2019 for Mac. Aktualizace zahrnuje dlouho očekávanou podporu Dark Mode pro Word, Excel, PowerPoint a Outlook.

Pokud jste tuto funkci testovali v rámci beta programu Insider, tak už víte, jak vypadá. Microsoftu se poměrně věrně podařilo aplikovat jednotlivé prvky Dark Mode, který je tak na úrovni systémových aplikací od Applu.

Microsoft Office 2019 for Mac s Dark Mode

Mnohem zajímavější a tmavým režimem upozaděná je implementace funkce Camera Continuity. Apple tuto funkci poprvé odhalil na zahajovací Keynote WWDC 2018 v červnu při práci s Keynote. Nyní se chopil příležitosti i Microsoft. Například kdekoli v prezentaci v PowerPointu můžete pomocí pravého klepnutí aktivovat okno, díky kterému iPhonem nebo iPadem s iOS 12 vyfotíte fotku a ta se okamžitě přenese do prezentace na označené místo.

Ačkoli se aktualizace týkala pouze čtyř hlavní aplikací, zdarma dostupný One Note a další by měli později s novinkami následovat. Současně vyšla malá aktualizace Office for iOS, díky které jsou podporovány displeje nových iPadů. Microsoft si tentokrát zaslouží pochvalu.

Zdroj: MacRumors