Externí grafická karta Blackmagic v provedení Pro už k objednání

Nová verze externí grafické karty Blackmagic eGPU Pro je nyní k objednání v Apple Online Store. Zaujme nadstandardními parametry, dílenským zpracováním, ale také velmi vysokou cenou.

Nová verze externí grafické karty Blackmagic eGPU s přídomkem Pro je nyní k objednání skrze Apple Online Store. Při objednání dnes je odhadované datum doručení mezi 21. – 28. lednem. Zatím není jasné, kolik kusů má Apple skladem, a tak se doba doručení může ještě prodloužit. V USA jsou doručovací doby o týden dříve.

U nové externí grafické karty se Apple chlubí prémiovými parametry, za které si ale nechá řádně zaplatit. Přichystejte si 33 999,- Kč včetně daně.

Externí grafická karta Blackmagic eGPU Pro

Oficiální popisky Applu:

Grafický výkon třídy pracovních stanic teď můžeš mít na jakémkoli Macu s Thunderboltem 3. Blackmagic Design uvádí novou externí grafiku Blackmagic eGPU Pro s grafickým procesorem Radeon RX Vega 56 a 8 GB paměti HBM2. Ta zvládá extrémně náročné grafické úlohy, na jaké zatím měl jen iMac Pro. Blackmagic eGPU Pro má čistě hliníkovou skříň podobnou jako Blackmagic eGPU. Navíc je vybavená konektorem DisplayPort na připojení monitoru s DisplayPortem. Tahle eGPU má 8 GB paměti HBM2, dva porty Thunderbolt 3, čtyři porty USB 3, HDMI 2.0 a DisplayPort 1.4. Připojený MacBook Pro dokáže nabíjet příkonem až 85 W.

Nová externí grafika Blackmagic eGPU Pro podporuje rychlejší práci s graficky náročnými profesionálními aplikacemi a dokonale hladké animace v hrách, umožňuje generovat zážitky ve virtuální realitě a vytvářet mediální obsah. Dá se propojit s různými dalšími doplňky, čímž vznikne vrcholně výkonná pracovní sestava.

V macOS Mojave můžeš používat eGPU k urychlení kompatibilních aplikací na vestavěném displeji jakéhokoli Macu s Thunderboltem 3.

Externí grafická karta od třetích stran jako slušná alternativa

V případě, že nechcete investovat takové množství peněz, je mnohem ideálnější investice do alternativ. Například při koupi eGPU boxu třetích stran a podporované grafické karty AMD Radeon RX 580 se snadno dostanete na třetinu ceny Applovského řešení a ve výsledku o tolik výkonu a portů nepřijdete.

Macy vybavené Thunderbolt 3 sice dokáží využít mnohem více výkonu, než předchozí generace s Thunderbolt 2, stále však nejde o kartu připojenou přímo ke sběrnici, tak jako u skládaného PC nebo Macu.