Dark Mode se chystá do Google Chrome v roce 2019

Ačkoli je macOS Mojave již nějaký ten pátek venku, vývojáři třetích stran teprve pomalu přizpůsobují své aplikace všem novým funkcím včetně Dark Mode. Další aplikací v řadě, která by měla přinést podporu tmavého režimu, bude oblíbený prohlížeč Google Chrome.

Na síti Reddit sdílel jeden z vývojářů Googlu kód, který odhaluje budoucí podporu Dark Mode v novém sestavení webového prohlížeče Google Chrome. Respektive, šlo o brzké sestavení platformy Chromium, což je jádro nejen pro prohlížeč Google Chrome, ale například Opera a od příštího roku i Microsoft Edge.

Než se však tmavý režim dostane do Chrome, bude ještě muset urazit dlouhou cestu. Prvním krokem je podpora v Chromiu. Poté Google implementuje podporu v Canary vývojářské verzi Chrome, následně přejde funkce do Beta, aby ukončila testování a vyšla ve stabilní větvi. Tento cyklus trvá zhruba šest týdnů.

Dark Mode Chrome Mojave

Tmavý režim není momentálně přístupný ani v Chromiu, respektive vyžaduje zapnutí pomocí terminálu. Serveru MacRumors se podařilo funkci aktivovat. Google šel na Dark Mode od podlahy, a tak je podpora úplná včetně všech možných myslitelných ovládacích prvků.

Vývojáři však momentálně čelí výzvě, jak odlišit Tmavý režim od režimu Incognito, sloužícímu pro vyhledávání bez sledování historie, cookies a podobně. Ten je totiž nativně také černý. Chrome tedy bude ještě ladit barevnou paletu a odstíny černé.

Dark Mode se určitě nedostane do současně testované verze 72. Pravděpodobnější je uvedení v následující verzi 73, která by měla vyjít zkraje března 2019. Na plnou podporu tmavého režimu budeme muset ještě chvíli počkat.

Tmavý režim Google Chrome macOS Mojave

Zdroj: MacRumors

macOS 10.14 Mojave s Dark Mode a přepracovaným Mac App Store