Apple získal nové patenty pro AirPower anebo zadní dotykové sklo

Apple získal celých 37 patentů. Toto číslo je ještě zajímavější díky tomu, že se mezi nimi objevilo pár týkajících se nejen už málem zapomenuté AirPower, ale rovněž i zadního skla s dotekovou vrstvou.

Patentů získal Apple opravdu mnoho a mezi 37 z nich se objevilo hned několik zajímavých kusů. Například byla oživena naděje na bezdrátovou indukční nabíječku AirPower, která by měla být schopna nabíjet současně iPhone, Watch a AirPods.

Patent týkající se AirPower zmiňuje bezpečnostní prvky bezdrátové nabíječky. Mimo jiné popisuje toto:

… v blízkosti škodlivých zařízení, které se pokoušejí odchytávat informace přenášené mezi zařízením a bezdrátovým nabíječkou, budou moci shromažďovat pouze neškodné údaje.

Kromě toho zde popsané provedení může zahrnovat pravidelné obnovování jedinečného ID pro každé zařízení, které bude dále potlačovat jakoukoli škodlivou aktivitu.

AirPower

Další patent obsahuje detaily s dotykovou vrstvou na zadním skle. Uživatelé by tak mohli díky dotekové vrstvě na zadním skle například posouvat webové stránky, vracet se o krok zpět anebo vpřed případně i hrát přizpůsobené hry.

Elektronické zařízení podle bodu 1 dále obsahuje dotykový snímač. Zařízení má přední a zadní plochu, kde je flexibilní zobrazovací vrstva nakonfigurována tak, aby zobrazovala obsah na přední ploše na základě dotykového vstupu získaného pomocí dotykového senzoru na zadní straně.

Ačkoli se patenty často nedostanou ihned do praxe a můžeme čekat dlouhé roky, minimálně popis funkcí vypadá hodně zajímavě.

Zdroj: 9to5Mac