Apple začal prodávat 18W USB-C nabíječku a průhledný kryt pro iPhone XR

V Apple Online Store se objevily dva nové produkty. Jedním z nich je 18 W USB-C nabíječka a druhým je dlouho očekávaný průhledný kryt pro iPhone XR. Tak jako produkty samotné, jsou velmi zajímavé i ceny.

Ačkoli se může 18W USB-C nabíječka zdát jako nová, nenechte se mýlit. Jde o totožnou nabíječku dodávanou k iPadům Pro 2018. Na rozdíl od počítačových nabíječek má napevno připojenou část určenou do zásuvky, není ji tedy efektivně možné použít jako cestovní nabíječku nebo připojit prodlouženou koncovku.

Jinak ale zůstává vysoce efektivní s novějšími modely, které dokáží využít rychlost nabíjení 18 W. Samozřejmě, USB-C Lightning kabel je nutné dokoupit zvlášť.

Cena není až tak mimo hranice dostupnosti a Apple si za nabíječku řekne o 890,- Kč.

Produktová stránka 18W USB-C napájecího adaptéru (Apple.cz)

18W USB-C nabíječka

To průhledný polykarbonátový kryt vypadá zajímavěji. Apple na produktové stránce zdůrazňuje, že byl vyroben na míru iPhone XR a nemá problém s poškrábáním či bezdrátovým nabíjením.

Tenhle kryt na iPhone XR je tenký, lehký a dobře se drží. iPhone v něm krásně vynikne a přitom je dobře chráněný. A protože přesně obepíná tlačítka telefonu, nic nebrání snadnému ovládání. Vnější i vnitřní povrch krytu je odolný proti poškrábání. Chceš iPhone bezdrátově nabít? Klidně ho i s nasazeným krytem polož na Qi nabíječku.

Česká cena krytu někomu možná vyrazí dech. Apple si řekne rovnou o 1 190,- Kč, což vzhledem k použitému materiálu opravdu není málo. Na druhou stranu cenovou politiku dokážeme poslední dobou alespoň odhadovat a cena se dala očekávat.

Produktová stránka s krytem pro iPhone XR (Apple.cz)

Průhledný kryt pro iPhone XR