Apple Pay v Německu, Česká republika čeká

Apple Pay nakonec opravu zamířilo do Německa před koncem roku, jak bylo slíbeno. Němci tedy mohou platit svými iPhony nebo Apple Watch. Seznam bank není malý, takže potěší nejednoho tamního uživatele. A co my v České republice?

Apple Pay odstartovalo v průběhu včerejška, tedy pondělí 10.12., v Německu. Mezi podporované banky patří American Express, Deutsche Bank, Hanseatic Bank, HypoVereinsbank, Edenred, Comdiret, Fidor Bank a mobilní banky a platební služby o2, N26, boon, bunq a VIMpay.

Čtenáři serveru MacRumors a uživatelé Twitteru už sdílí své nadšení a screenshoty s kreditními kartami v Apple pay. Německo se tedy zařadilo mezi vybranou skupinu zemí, kam Česká republika stále nepatří.

Apple Pay v Německu

Apple Pay bylo spuštěno v USA v roce 2014, a poté se rozšířilo do dalších zemí. Mezi ně patří Velká Británie, Kanada, Austrálie, Belgie, Čína, Singapur, Švýcarsko, Francie, Japonsko, Španělsko, Itálie, Švédsko, Finsko, Dánsko, Rusko, Nový Zéland, Brazílie, Polsko, Irsko a Ukrajina.

Internetem už notnou dobu kolují vtipy, neboť jedna ze zemí, kde je nejvyšší objem bezkontaktních plateb na člověka, tedy Česká republika, stále na uvedení Apple Pay čeká. Indicie od Komerční banky, která omylem spustila Apple Pay v testovacím provozu dávají naději, že se někdy v budoucnu dočkáme.

Zaručené zprávy o „jistém spuštění v listopadu“, prosinci, lednu, první polovině příštího roku a podobně bychom však doporučovali brát s rezervou.

Zdroj: MacRumors