Nová Apple TV bude levnější a vytáhne do boje s Google Chromecast

Poslední zprávy celkem jasně hovoří o přípravách Applu směrem ke spuštění své vlastní video streamovací služby. Jenže aby se taková služba rozšířila mezi co nejvíce uživatelů, bude jim nejprve nutné nabídnout cenově dostupnou variantu Apple TV. Což při silné konkurenci v podobě Google Chromecast a Amazon Fire Stick není jednoduché.

Analytici hovoří o celkové změně konceptu a přiblížení ke konkurenčním produktům. Google Chromecast i Amazon Fire Stick totiž mají podobu zásuvného „dongle“ (přívěsku) přímo do televize. Jde ve své podstatě o jednoduchá zařízení, která na druhou stranu maximálně efektivně plní svůj účel a přináší služby Googlu potažmo Amazonu přímo do obyváku uživatele.

Apple TV 4K

Apple nechce zůstávat dlouho opodál a navíc potřebuje zázemí pro svou chystanou video streamovací službu. Apple TV dongle by měl být výrazně levnější, než současné modely a být konkurence schopný na současném trhu.

Aktuálně pořídíte Apple TV 4K od 5 190 Kč a variantu bez 4K o devět stovek levněji. Jenže produkty Googlu a Amazonu ve stejné kategorii pořídíte za pětinu ceny. Apple navíc razí svou filozofii „levného a dostupného“ zboží, stačí se například podívat na ceny iPhone XR.

Nová služba by měla dorazit na trh už v březnu roku 2019 pro první vybrané země a do konce roku se pak rozšířit na více než 100 zemí po celém světě.

Poslední beta tvOS 12 už zahrnuje plnou podporu Dolby Atmos pro iTunes Movies na Apple TV

Zdroj: MacRumors