Nejprodávanější produkty října jsou AirPods a Lightning na 3,5 mm adaptér

Apple neustále dál posouvá svou vizi bezdrátových produktů. Jedním z kroků bylo odstranění 3,5 mm jacku postupně z iPhone a nyní také iPadu. Nabídl bezdrátová sluchátka AirPods, která sklidila nadšené přijetí a dlouhodobě se jim daří. Jenže se paradoxně daří také adaptéru na sluchátkový 3,5 mm jack.

Společnost Thinknum, dlouhodobě sledující statistiky prodejů jednotlivých produktů, vysledovala v měsíci říjnu zajímavý trend. V největším americkém řetězci Best Buy byla nejprodávanější sluchátka AirPods, což je pro Apple jistě skvělá zpráva. Hned ale třetí místo obsadil adaptér Lightning na 3,5 mm jack.

AirPods sesadily z trůnu jiný produkt, konkrétně Amazon Fire TV Stick. Ten však spadá do zcela jiné kategorie. AirPodům se dlouhodobě daří už samotného uvedení a zdá se, že zájem neutuchá ani po dvou letech od uvedení na trh. Zájem pravidelně rozdmýchává i samotný Apple, neboť pomalu a jistě vypouští sluchátkový 3,5 mm u svých iOS zařízení. Nyní jsme se dostali do bodu, kdy jej nemá už žádný z nově představených iPhonů ani iPadů.

AirPods

Ve světle posledních zpráv, kdy to vypadá na brzký příchod AirPods 2, se dlouhodobě daří i adaptéru z Lightning na 3,5 mm konektor. Tento paradox může vysvětlovat to, že ačkoli o AirPods zájem neutuchá, je zde stále početná skupina uživatelů iOS zařízení, která s kompletně bezdrátovou vizí Applu nesouhlasí.

Navíc Apple nedávno uvedl redukci USB-C na 3,5 mm jack, která ač primárně pro iPad Pro, vzbudila velký zájem u uživatelů nových smartphonů s OS Android. Mnoho z nich totiž po vzoru Applu upustilo od sluchátkového konektoru, a protože v Android světě se stalo USB-C velmi rychle standardem, redukce z USB-C na sluchátkový konektor se stala pro mnohé zajímavá.

Některá rozhodnutí Applu tedy přináší zajímavé postranní efekty.

Zdroj: 9to5Mac