AirPods 2 jsou na obzoru

Registrační databáze jsou jedním z nejlepších zdrojů pro úniky chystaných produktů. Podobně byly odhaleny už například iPhony, MacBooky Pro nebo iPad Pro. Nyní se v registrační databázi podařilo najít nástupce současných bezdrátových sluchátek, AirPods.

Nové AirPody byly přidány do regulační databáze Bluetooth Special Interest Group celkem nedávno – 1. listopadu 2018. Zdá se, že se nakonec opravdu dočkáme druhé generace bezdrátových pecek od Applu.

Jako první si jich všiml magazín MySmartPrice, který zachytil nová modelová čísla A2031 a A2032, která odpovídají levému, respektive pravému sluchátku. Oba už mají schválený proces pro Bluetooth zařízení. Apple je vede jako REV1.1, zatímco původní AirPods měly označení REV1.0. Nové AirPods 2 se budou k iPhonu, iPadu anebo Macu připojovat skrze Bluetooth 5.0.

Zvěsti naznačují, že jednou z mála novinek bude podpora „Hey Siri“, tak jako bylo ukázáno na zářijové Keynote s iPhone X. Na druhou stranu letos po nich zatím nebylo vidu ani slechu. K AirPods 2 by mělo rovněž přibýt i nové pouzdro s funkcí bezdrátového nabíjení za podpory standardu Qi.

Sám Apple pouzdro ukázal při promování bezdrátové nabíjecí podložky AirPower, o které jsme už ale dlouho neslyšeli. Veškeré zmínky o ní zmizely z webových stránek Applu, a jediné, kdy se o ní mluví, jsou manuály u iPhonů XS.

Nové nabíjecí pouzdro má přesunutou indikační diodu na přední stranu tak, aby při nabíjení na podložce šel okamžitě vidět stav baterie.

Původní AirPods byly přidány do registrační databáze 20. listopadu 2016 s uvedením na trh 13. prosince 2016. Pokud Apple dodrží stejné schéma, mohli bychom se AirPods 2 dočkat ještě v listopadu, maximálně na začátku prosince.

Apple si zaregistroval nové modely iPadů a neznámé Bluetooth zařízení v Číně

Zdroj: MacRumors