Testy rychlosti Intel modemů iPhone XS a konkurence vybavené Qualcomm

Rychlost LTE nového iPhone XS a XS Max je oblíbeným tématem. Oba modely dostaly novou silnější anténu s podporou technologie 4×4 MIMO, ale někteří uživatelé místo navýšení rychlostí mají problém signál vůbec chytit. Servery mezitím srovnaly výkon nových iPhonů s konkurencí.

V testech se proti iPhone XS / XS Max postavil také loňský iPhone X a Samsung Galaxy Note 9 s Google Pixel 2. Testy odhalily zajímavé výsledky.

Laboratorní podmínky potvrdily dvojnásobnou rychlost iPhone XS / XS Max stoupající ke 400 Mbps oproti loňskému modelu iPhone X, které dosáhl zhruba 200 Mbps. To je velmi slušný nárůst, ale nejsou to data z reálného světa.

Při reálném nasazení v terénu už rozdíl tak dramatický není. V testovaných sítích operátorů USA a Kanady (AT&T, T-Mobile, Verizon a Kanadští operátoři) se totiž rychlosti lišily o 6,6 Mbps ve prospěch iPhone XS  / XS Max.

Avšak konkurence přeci jen dosáhla ještě o kousek lepších výsledků. Modemy Qualcomm přítomné jak v Galaxy Note 9, tak Google Pixelu 2 o pár Mbps předehnaly iPhone XS. Rozdíl není nikterak velký, neboť Note 9 dosáhl průměrně 43,2 Mbps a iPhone XS 38,9 Mbps.

Zásadního zlepšení oproti starému modelu by pak měl dosahovat iPhone XS ve zhoršených podmínkách se špatným signálem.  Což je v rozporu se zkušeností zákazníků, kteří trpí. Server PCMag však přisuzuje toto chování nedoladěnému iOS 12, neboť testovali několik modelů a signál byl vždy lepší.

Apple letos poprvé zcela opustil Qualcomm jako dodavatele modelů a přešel exkluzivně k Intelu. Nedlouho na to přišla od Qualcommu žaloba, že Apple vyzradil technologická tajemství Intelu, která je u soudu právě nyní.

Zdroje 9to5Mac

Jeden myslel na “Testy rychlosti Intel modemů iPhone XS a konkurence vybavené Qualcomm

  • avatar
    02. 10. 2018 (07:51)
    Trvalý odkaz

    „Rozdíl není nikterak velký, neboť Note 9 dosáhl průměrně 43,2 Mbps a iPhone XS 38,9 Mbps.“

    No, je to 10 %.

Komentáře nejsou povoleny.