iPhone XS Max zazářil v nezávislém fototestu DxOMark, konkurence je však o krůček dál

Nezávislý server DxOMark publikoval výsledky důkladného testování fotoaparátu iPhone XS Max. V obou kategoriích, tedy foto a video, dosáhla nová vlajková loď Applu úctyhodného skóre. Avšak konkurence v podobě Huawei P20 Pro stále drží první příčku.

Redaktoři hned v počátku upozorňují, že testovali zatím pouze iPhone XS Max, ale vzhledem k tomu, že má menší model identický fotoaparát, tak lze výsledky vztáhnout i na něj. Pravděpodobně ale otestují také iPhone XS.

Celkem vzato si redaktoři pochvalují kvality fotoaparátu a řadí jej mezi mobilní špičku. Foto i video má dostatek detailu včetně výborného dynamického rozsahu. Expozice ve venkovních prostorách odpovídá, očekává a navíc obsahuje vysoký objem detailů a kvalitní barevné podání. Test chvílí i nové Smart HDR. V kategorii fotografie si iPhone XS Max odnáší hodnocení 110 bodů.

Video sklidilo rovněž uznání a známku 96 bodů. iPhone XS Max natáčí vynikající video při dobrých světelných podmínkách.

Ve zhoršených světelných podmínkách však redaktoři našli více šumu, než u dalších vlajkových lodí konkurence. Navíc v oblasti zoomu iPhone XS Max zaostává a to zejména za současnou špičkou Huawei P20 Pro.

Při testování vyfotili v DxOMark přes 1500 fotografií a pořídili přes 2 hodiny videozáznamu. Testovalo se jak v upravených laboratorních podmínkách, tak ve skutečném prostředí. Celý test v angličtině včetně fotografií a videa naleznete zde.

Na vysokých pozicích žebříčku už běžný uživatel nemá příliš šanci odlišit jednotlivé modely a určit kvalitu fotografie. A tak, ačkoli iPhone XS Max nemá nejvíce bodů, jeho fotografie vám ve výsledku stejně mohou nejvíce vyhovovat.

Zdroj MacRumors