Apple event bude na konci října

Ještě včera ráno jsme psali, že není jasné, kdy a jestli se bude dohadovaný event konat. Nakonec vše vyřešil samotný Apple, když začal rozesílat pozvánky na konec října do New Yorku.

Apple se tentokrát rozhodl nehostit událost v Apple Campusu, ale pro událost 30. října vybral prostory Howard Gilam Opera House v New Yorku. Začínat se bude v 15:00 našeho času a pozvánky už dostávají významná zahraniční média a YouTubeři.

Oba významní analytici, Ming-Chi Kuo a Mark Gurman, předvídali konání ještě jedné Apple Keynote. Shodovali se na říjnovém termínu. Dlouho se však nic nebylo a tak vyvstaly pochybnosti, zdali se vůbec eventu letos ještě dočkáme.

Jako už tradičně se ani jeden nemýlil a event opravdu bude. Očekává se zejména iPad Pro, který nás utvrzuje v dlouhodobém zaměření Applu na platformu iOS. Ostatně si Apple už nechal zaregistrovat u Eurasijské komise a v Číně nové modely. Nový iPad Pro by měl do vínku dostat Face ID a bezrámečkovou úpravu. Nově někteří spekulují o nahrazení konektoru Lightning USB-C, což by znamenalo podporu externích monitorů. Ta se objevuje i v betaverzích kódu iOS 12.

Dalšími logickými kandidáty v řadě by měly být Macy. Očekává se změna zejména v levnějších produktových řadách, tedy nástupce MacBooku Air, 12“ MacBooku a možná i MacBooku Pro 13“ bez Touch Baru. Zde se dlouhodobě spíše spekuluje, než něco ví. O aktualizaci Macu mini jsme již informovali a aktualizace procesorů by se mohly dočkat také iMacy, vždyť používají hardware přes rok starý.

Uvidíme, zdali následující dny neodhalí ještě nějaké informace před samotnou Keynote.

Mac mini už bude čtyři roky bez aktualizace