App Store balíčky nyní mohou obsahovat aplikace s předplatným anebo pro Mac

Apple oznámil, že začíná oficiálně podporovat balíčky aplikací pro aplikace na Mac a také aplikace zdarma obsahující předplatné. Zpráva se objevila na vývojářském portálu Applu.

Informace hlásá vývojářům, že „budete moci vytvářet balíčky aplikací pro aplikace na Mac nebo aplikace zdarma, které obsahují automaticky se obnovující předplatné.“

Balíčky aplikací umožní zákazníkům najednou koupit až deset aplikací. A nyní můžete vytvářet balíčky pro aplikace na Mac nebo ty, které obsahují automaticky se obnovující předplatné, Na produktové stránce App Store se dozvíte, jak nastavit a efektivně vytvářet balíčky aplikací.

S podporou aplikací z platformy macOS mohou vývojáři rovněž vytvořit balíček aplikací až 10 aplikací najednou za zlevněnou cenu.

Tyto balíčky aplikací jsou v App Store už nějakou dobu. Poprvé však končí omezení pouze na platformu iOS a také omezení pouze na placené aplikace. Nyní tedy přichází nejen podpora předplatného, ale rovněž se celý systém balíčků rozšiřuje o platformu macOS. Což s přepracovaným Mac App Store v macOS Mojave dává smysl.

Zatímco podpora pro další typy distribuce je určitě dobrou zprávou, někteří z vývojářů tvrdí, že předplatné začíná být silně dominantní a aplikace ve výsledku prodražuje.

Rovněž podpora aplikací pro macOS možná přichází pozdě, než bychom rádi viděli. Apple si zřejmě slibuje hodně on technologie prezentované na WWDC, kdy budou moci vývojáři jednoduše portovat aplikaci z iOS na macOS. Otázkou zůstává pak kvalita takového portu.

Zdroj: 9to5Mac