Příručky k iPhonům XS odkazují na AirPower, Apple ji zřejmě ještě neuložil k ledu

První uživatelé se pomalu dostávají k iPhonům. Dle různých zdrojů měli nové modely nejdříve Novo Zélanďané. Nyní se již dostává i na zbytek zemí z první vlny. YouTube a další sociální sítě zaplavují stovky unboxing videí a fotek, které mimo jiné odhalily zmínku o AirPower.

AirPower Apple poprvé promoval při uvedení iPhone X. Mělo jít o bezdrátovou nabíjecí podložku, která by využívala indukčního nabíjení a byla by schopná nabít iPhone 8 / 8 Plus / X, Apple Watch Series 3 a nové AirPods.

Jenže pak informace zcela utichly. Nedávno uvedené iPhone X / XS Max a Apple Watch Series 4 samozřejmě podporují stejné bezdrátové nabíjení, ale o AirPower nepadlo ani slovo. Neobjevilo se ani pouzdro pro AirPods s bezdrátovým nabíjením. Nastalo naprosté ticho po pěšině a Apple odstranil všechny zmínky ohledně AirPower ze svého webu.

AirPower však zřejmě neřekla poslední slovo. V manuálech přikládaných k novým iPhonům XS / XS Max totiž uživatelská příručka doslovně mluví o možnosti nabíjet telefon skrze AirPower.

„Place iPhone with screen facing up on AirPower or a Qi-certified wireless charger. You can also use the Lightning connector to charge iPhone and connect accessories.“

„Umístěte iPhone s obrazovkou směrem nahoru na AirPower nebo bezdrátovou nabíječku Qi standardu. Pro nabíjení iPhone a připojení příslušenství můžete také použít Lightning konektor.“

Apple tedy buď zapomněl odstranit popisky z uživatelských příruček (které ale už byly patrně dávno v tisku), anebo opravdu stále na AirPower pracuje.

Poslední zmínky od dobře informovaných analytiků mluví o technologických problémech – prototypy AirPower se přehřívají, mají problém s výkonem anebo jsou náchylné na rušení ostatními zdroji. Apple prý proto stále na bezdrátové nabíječce pracuje.

Zdroj MacRumors