Podpora Dual-SIM se objevila už v betě iOS 12.1

Dostupná betaverze iOS 12.1 už obsahuje podporu pro funkci Dual-SIM, která zpřístupní integrovanou eSIM. Uživatelé iPhonů se tak dočkají dlouho očekávané funkce, kdy budou moci aktivně využívat dvě mobilní čísla ve svém iPhone. A jak to funguje, ukazují následující screenshoty.

Volba eSIM bude dostupná skrze nastavení mobilní sítě a položku „Add Cellular Plan“. Kontakty ve vašem seznamu rovněž získají přídomek [P] jako Primární, který odkazuje na hlavní SIM kartu v telefonu.

Apple ve své dokumentaci zmiňuje, že zatímco obě čísla budou aktivní a schopná obdržet hovory, případně SMS, aktivní pro data budu pouze jedna z nich. Navíc když budete telefonovat z jednoho čísla, tak na druhém budete nedostupní, případně se ozve hlasová schránka.

V notifikačním centru také budou dva ukazatele signálu, pro každou SIM zvlášť.

Dual-SIM v kombinaci eSIM podporují všechny nové modely iPhone XS, XS Max včetně dosud nevydaného iPhone XR, který přijde v říjnu. Výjimkou jsou modely pro čínský trh, které mají dva fyzické sloty pro nanoSIM, jelikož tamní zákony eSIM neumožňují nasadit. Tyto modely však budou blokovány pro čínský trh.

Z trojice českých operátorů oficiálně v tiskové zprávě potvrdil nasazení eSIM T-Mobile, který by měl svou podporu spustit současně s Applem, tedy vydáním příslušné aktualizace iOS 12.

Aktualizace iOS 12.1 přináší také podporu skupinových hovorů Face-Time až pro 32 lidí najednou. Ta byla původně demonstrována v základní verzi iOS 12, ale poté ji Apple dočasně odstranil.

Zdroj MacRumors