iPhone XS a ten další

Nezadržitelně se blížíme k zářijové Keynote. Do dvanáctého už chybí jen devět dní, ale i letos jsme se dočkali některých odhalení předem. Známe jméno nových vlajkových lodí, včetně zajímavých informací. A internetové vody se ještě čeří, takže iPhone XS nebyl určitě poslední únik.

Serveru 9to5Mac se letos jako prvnímu poštěstilo ulovit jméno nových vlajkových lodí. Ponesou se v tradičním duchu. Tak jako už v minulosti přidává i letos Apple písmenko S, označující druhou generaci svého produktu. Letos tedy přijde iPhone XS.

Zajímavostí také je, že oficiální materiály, ke kterým se 9to5Mac dostal, nepoužívají přídomek „Plus“. Vypadá to, že Apple chce názvosloví zjednodušit a po vzoru iPadů Pro, mít jeden pro obě velikosti.

Potvrzeny jsou také velikosti displejů, tedy 5,8“ OLED iPhone XS a 6,5“ OLED iPhone XS. Rozlišení by mělo zůstat u 5,8“ 2435 x 1125 pixelů (458 pixelů na palec), respektive u 6,5“ nabude 2688 x 1242 pixelů (458 ppi).

Oba modely dostanou do vínku procesor A12, jehož kódové označení zatím neznáme. Loňský A11 se honosil přívlastkem „Bionic“. Malé i velké XS by navíc měly mít shodně 4 GB RAM, což je 1 GB nárůst oproti loňskému modelu.

Co se týče barvy, přibude po delší odmlce opět zlatá, která konec konců byla i na uniklých propagačních materiálech. Měla by doplnit známou dvojici stříbrná a vesmírně šedá.

Zbytek výbavy zatím tolik jasný není. Fotoaparát by se měl dočkat zlepšení a i to očekáváme, neboť fotožebříčkům už nějaký pátek kraluje konkurence. Spekuluje se i o DualSIM, ale zde by mělo dojít spíše na levnější 6,1“ LCD iPhone, o kterém zatím moc nevíme.

V průběhu posledních devíti dnů do Keynote zcela jistě zjistíme další podrobnosti, jak se budou postupně množit další úniky.

Zdroj MacRumors, 9to5Mac