Google Mapy v betě mají podporu CarPlay iOS 12

Waze nedávno ohlásilo testování své verze aplikace pro CarPlay. Google na sebe nenechal dlouho čekat a jeho Google Mapy už jsou také v betaverzi a vybraní jedinci mají to štěstí, že je mohou otestovat s iOS 12.

Mobilní operační systém iOS 12 dovolí navigacím třetích stran integraci do systému CarPlay s předpřipraveným prostředím, které využívá standardní ovládací prvky CarPlay.

Screenshoty níže ukazují ikonu Google Maps, která je na místě dosud exkluzivním pro Apple Maps.

Navigační ukazatel a dlaždice jsou z dílen Googlu stejně jako veškeré mapované podklady. Snímky ukazují jak satelitní pohled, tak kartografickou mapu. Nabízí se také D-Pad pro jednodušší ovládání prstem anebo hlasový vstup, určený primárně pro vyhledávání destinací.

Aplikace využívá standardních prvků CarPlay například pro přístup do sekce nastavení. Tam lze nalézt také různé volby pro trasu, jako je vynechání zpoplatněných úseků anebo dálnic. V destinacích se skrývají tradiční body zájmu jako benzínová stanice, poslední hledání případně domov.

Bohužel jsou Google Mapy s podporou CarPlay v uzavřeném betatestu. Google zatím neuveřejnil datum ostrého nasazení. Mezitím však už bude venku snad i odladěný iOS 12. Trochu naděje dává slajd, který proběhl v rámci WWDC 2018 Keynote, a tak bychom snad příliš dlouho čekat neměli.

Zdroj 9to5Mac