Beta watchOS 5 odhalila větší rozlišení nových Apple Watch Series 4

Minulý týden se podařilo získat propagační materiály Applu, a tak známe nejen podobu nového iPhone XS, ale rovněž i chytrých hodinek Apple Watch Series 4. S čím si však dosud nikdo nebyl jistý, bylo rozlišení nových hodinek.

Po prozkoumání poslední betaverze watchOS 5 se ale indicie našly a půjde o nárůst pixelů. Informace, které z bety získal server 9to5Mac ukazují, že rozlišení 42 mm modelu hodinek naroste na 384×480 pixel.

Oproti stávajícímu 312×390 pixel jde o celkem znatelný nárůst užitné plochy. Kromě té se patrně zvětší i hustota pixelů na palec (PPI), neboť fyzicky obrazovka rostla jen mírně na úkor rámečků.

Testeři 9to5Mac poté zkusili pomocí Apple Watch Simulatoru z poslední betaverze Xcode nasimulovat, jak bude rozlišení vypadat v realitě a kolik místa zhruba přibude pro samotný obsah.

Například v aplikaci Nastavení půjde čitelně zobrazit minimálně o položku více s tím, že se ani samotný text nebude tolik zalamovat. Apple sám na propagačních materiálech ukazuje, že obrazovky nyní pojme mnohem více komplikací – konkrétní snímek ukazuje až 9 najednou.

Apple i vývojáři mohou tedy využít většího místa a patřičně přizpůsobit všechny své aplikace, aby jej využily na maximum.

Za redakci SuperApple už jen přemýšlíme, na kolik větší displej ovlivní výdrž baterie.

Zdroj 9to5Mac