Apple se v budoucnu zaměří spíše na smartphony s většími obrazovkami

Statistiky hovoří poměrně jasně – uživatelé upřednostňují velké obrazovky a Apple nemůže nechat tento trend stranou. Cílem Cupertina je navýšit zisky ze služeb, a ač se to na první pohled nemusí zdát, velikost obrazovky se s tím provázána. Nástupce iPhone SE tak možná nepřijde vůbec.

Apple tento týden téměř jistě představí tři nové telefony, které budou mít obrazovky 5,8“ pak 6,1“ a 6,5“. To je opravdu slušný skok oproti současnému portfoliu, jelikož nárůst v průměru činí až 23 % plochy.

Společnost Kantar zabývající se studiem chování uživatelů a používání služeb v tom však vidí logický krok. Dle jejich výzkumu totiž uživatelé s větší obrazovkou tráví mnohem více aktivním používáním funkcí smartphonu, včetně aplikací.

To celé je podtržené chováním uživatelů, kteří potvrzují, že čím větší je obrazovka, tím více jsou schopni ze svého zařízení „vymáčknout“.

Dodávají, že nejde jen o aplikaci a hry, ale také například video nebo služby typu předplatné, jako jsou noviny. Apple si navíc stanovil za cíl zdvojnásobit příjmy ze služeb.

Cupertino vydělává odhadem kolem 30 USD ročně na prodejích aplikací a předplatných, což pomohlo až 60 % současnému růstu příjmů Applu. Samotný iPhone se pak postaral o 86 % příjmů, ale v průběhu pěti let.

Otázkou tedy zůstává, zdali se Apple chce opravdu posunout do sektoru s velkými obrazovkami a odpoutat se od malých modelů, včetně oblíbeného iPhone SE.

Zdroj 9to5Mac