Kuo – nové iPhony bez podpory Apple Pencil, levnější model se zpožděním, datum uvedení

Známý analytik Ming-Chi Kuo představil svou další zprávu ohledně nových iPhonů. Celkem jasně odmítá předchozí spekulace ohledně podpory Apple Pencil a jiných funkcích, o kterých psaly ostatní zdroje. Jeho analýza se drží stejného a přidává pomalu další střípky, včetně data uvedení smartphonů.

Kuo celkem jasně odmítl podporu Apple Pencil v iPhonech s logických odůvodněním, že „nepřinesou dobrý uživatelský zážitek“. Apple by podle něj musel uvést nový menší model Pencil, což v blízké době neočekává.

Kuo navíc dle svých zdrojů odhaduje uvedení nových jablečných smartphonů v týdnu od 10. září s nejpravděpodobnější variantou směřující ke 12. září. Dle určitých vzorců z minulosti se nabízí 11. září, ale vzhledem k tragickým událostem vázaným k tomuto datu jej Apple letos vynechá.

Jako den předobjednávek by mělo figurovat 14. září a 21. září by měl odstartovat prodej. Data se však týkají především amerického trhu, případně vybraných zemí.

Analýza Kua se drží stále tří modelů, tedy nástupce iPhone X, větší iPhone X Plus a levnější 6,1“ LCD iPhone. Je velká šance, že alespoň jeden z modelů dostane podporu Dual-SIM (avšak nejpravděpodobněji jako kombinaci Apple SIM + nanoSIM). Dvou SIM karet by se však měli dočkat hlavně uživatelé na čínském trhu.

Kuo zveřejnil i odhadované parametry, které vidíte v tabulce. Nejmenší rozlišení displeje by měl mít levný 6,1“ LCD iPhone, který by měl zároveň díky cenovce 600-699 USD nejdostupnějším (avšak v ČR se dá očekávat cena v relacích modelu iPhone 8).

Očekává se, že ačkoli bude mít LCD iPhone zpoždění start, nakonec bude tvořit 50-55 % všech prodejů nových jablečných smartphonů.

Pokud předpovědi vyjdou, dozvíme se vše už za 14 dní.

Zdroj MacRumors

 

Jeden myslel na “Kuo – nové iPhony bez podpory Apple Pencil, levnější model se zpožděním, datum uvedení

Komentáře nejsou povoleny.