Apple event potvrzen – Keynote bude 12. září

Apple rozesílá pozvánky na každoroční zářijový event. Ukazuje se, že zvěsti měly pravdu a Keynote bude skutečně 12. září. Jaké produkty tedy můžeme za necelých 14 dní očekávat?

Letošní pozvánka má černozlaté téma s ústředním mottem „Gather round“, což může odkazovat na oválnou budovu nového sídla Apple Park.

Očekává se opravdu mnoho, v podstatě více, než může event pojmout. Mezi dlouho očekáváné a v podstatě potvrzené z různých zdrojů patří trojice iPhonů. Nástupce 5,8“ iPhone X a větší 6,5“ iPhone X Plus oba s OLED displeji. Doplněny by pak měly být levnějším 6,1“ LCD iPhone, který bude rovněž bezrámečkový a vybavený Face ID. Všechny dostanou Apple A12 procesor nebo rychlejší LTE modemy.

Zatímco u nástupců X (spekuluje se o označení Xs) modelů očekáváme opět nadstandardní prémiové ceny, levnější LCD iPhone by měl spadat do kategorie současných modelů iPhone 8 a vytvořit tak „dostupnou“ alternativu k vlajkovým lodím.

Mimo iPhonů se očekává 4 generace Apple Watch s rovněž bezrámečkovou úpravou displeje. Design by měl zůstat nezměněn, ale jeho velikost se zvětší na úkor rámečků.

Zdali přijde iPad Pro s Face ID už v září zatím nikdo netuší. Podobně se očekávají přepracované AirPods s podporou funkce „Hey Siri“ a indukčním nabíjecím pouzdrem na standardu Qi.

Aktualizace portfolia Maců se v září spíše nedočkáme, neboť Apple poslední dobou spíše odděluje eventy pro jednotlivé platformy. Spekuluje se o samostatném eventu v říjnu, podobně jako v minulosti. Může se však stát, že místo něj budou Macy tiše aktualizovány a dočkáme se jen tiskové zprávy.

Již brzy uvidíme, zdali Ming-Chi Kuo a Mark Gurman měli opět pravdu a spolehlivé zdroje.

Zdroj MacRumors