Analytici očekávají nový MacBook Air v září nebo říjnu

Apple by měl uvést nový MacBook Air na konci třetího čtvrtletí letošního roku. Zdali to bude v září nebo říjnu se už však jednotlivé zdroje liší, stejně jako ohledně celkové podoby a hardwarové výbavy nového nejlevnějšího přenosného Macu.

Společnost TrendForce tvrdí, že se nových MacBooků Air dočkáme ve třetím čtvrtletí letošního roku, respektive k jeho konci. Další informace ve zprávě už však neuvádí nic konkrétního.

Na druhou stranu analytici se slušnými úspěchy na poli předpovědí – Ming-Chi Kuo a Mark Gurman, taktéž očekávají příchod levnějšího přenosného Macu, který by nahradil přestárlé MacBooky Air. Oba mají informace od zdrojů přímo z dodavatelských řetězců.

Naproti tomu TrendForce přímo specifikuje, že nový laptop bude MacBook Air. Toto tvrzení se objevilo již dříve na serveru DigiTimes. Ten tvrdí, že nové Airy dostanou Retina Display a budou to 13“ modely. Tento týden se přidala informace, že Quanta se už připravuje na výrobu „levnějších“ notebooků pro Apple.

Ať už bude připravovaný model MacBook, MacBook Air nebo něco jiného, velmi dobře informovaný Gurman očekává cenovku 999 USD nebo nižší, alespoň co se USA týče.

Současný MacBook Air je už opravdu zastaralý. Používá dosud procesory Broadwell z let 2014-15 a ačkoli Apple opakovaně zvýšil takty, jde už o dávno překonanou architekturu.

MacBook Air však není jediný, kdo čeká na aktualizaci. Po boku s ním čekají všechny stolní Macy (vyjma iMacu Pro), a také MacBook Pro bez Touch Baru. Zdali nás Apple překvapí už v září, nebo teprve v říjnu, či se dočkáme pouze tiskové zprávy, to uvidíme v následujících dnech.

Zdroj MacRumors