Aktualizace macOS by měla řešit praskající zvuky a Kernel Panic u MacBooků Pro 2018

Apple vydal aktualizaci macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update 2, která by měla vyřešit problémy s praskajícími zvuky u reproduktorů a Kernel Panic u nových MacBooků Pro 2018 s Touch Barem. Jenže očividně u části uživatelů problémy přetrvávají.

Oficiální poznámky k vydání vůbec nezmiňují, že daná aktualizace by měla primárně řešit praskající zvuky z reproduktorů (o niž jsme vás již informovali) a Kernel Panic, což je obdoba modré obrazovky smrti známé z Windows.

Aktualizace má okolo 1,3 GB a to není zrovna málo. Server MacRumors proto kontaktoval Apple, zdali by mohl poskytnout ještě nějaké další informace.

Dle vyjádření zástupců by Supplemental Update 2 měl opravdu řešit praskání v reproduktorech a Kernel Panic.

Značná část uživatelů je s aktualizací spokojená a ohlasy na Apple Support fórech jsou veskrze pozitivní. Stále se však objevují uživatelé, kteří praskání v reproduktorech slyší. Někteří třeba při přehrávání videí z YouTube v prohlížeči Safari.

[HTML1]

Jiní uživatelé bohužel narazili na zamrznutí počítače z důvodu Kernel Panic paradoxně ihned po instalaci aktualizace, která jej má opravit.

Zde má vše patrně souvislost s T2 čipem, který se nyní v MacBoocích Pro s Touch Barem nachází. Už v minulosti, když byl poprvé uveden s iMacem Pro, trpěli někteří uživatelé shodnými symptomy.

Apple požádal část postižených, aby zaslali své počítače zpět na servisní střediska, kde by mohly být stroje podrobeny analýze problému.

Současná aktualizace zřejmě tedy nevyřešila problém u všech, ale vzorek postižených se opět zmenšil.

Je potřeba mít na vědomí, že dané opravy chyb se netýkají betaverze systému macOS Mojave. Ten se zřejmě zahrnutí oprav dočká až s ostrou verzí.

Zdroj MacRumors