MacBook Pro 15“ s Retina displejem z roku 2012 bude oficiálně zastaralý

Před pár měsíci se na internetu objevil oficiální dokument Applu ohledně podpory starších zařízení. Nyní jablečná firma oficiálně zařadila MacBook Pro 15“ s Retina displejem z roku 2012 na seznam zastaralých zařízení. Dotkne se to celé podpory tohoto notebooku.

Ve zprávě pro Apple Story a autorizované servisy zaslané tento týden je však jedna změna. Původní datum zastarání bylo už 30. června, nové je posunuto na 31. prosince 2018.

Znění zprávy:

V servisní zprávě publikované v květnu 2018 byl MacBook Pro (Retina, 15“, Mid 2012) špatně označen jako zastaralý ve státě Kalifornia (USA) a Turecku a zbytku světa ke dni 30. 6. 2018.

Prosím berte na vědomí, že MacBook Pro (Retina, 15“, Mid 2012) není zastaralý v Kalifornii (USA) a Turecku a zbytku zemí až do konce prosince 2018.

Omlouváme se za všechna nedorozumění, ke kterým mohlo dojít.

Apple ještě na pár měsíců upraví svůj seznam zařízení (anglicky, Apple.com), kde již daný MacBook figuruje jako zastaralý.

Apple považuje zařízení za zastaralé nejméně pět let od doby, kdy byl produkt naposledy vyráběn. Poté Apple a autorizované servisy přestanou poskytovat veškeré servisní služby.

Výjimkou jsou dva státy, Kalifornie v USA a Turecko, kde si tamní legislativa žádá údržbu zařízení (placených oprav) i nadále a Apple nesmí zařízení v servise odmítnout.

Majitelé těchto zařízení tedy mají zhruba posledních šest měsíců oficiální podpory na výměnu baterie nebo jiných částí a poté už jsou odkázáni na neoficiální servisy a podporu.

Zdroj MacRumors