Do iPhonů zřejmě zamíří Apple SIM

Alespoň jeden model nového iPhonu by se mohl dočkat virtuální SIM karty Apple SIM. A co více, spekuluje se dokonce o funkci Dual SIM, kdy můžete mít v zařízení dvě různé SIM karty. Všechny zprávy pochází z čínských zdrojů a měly by se rovněž primárně týkat tamního trhu. 

Což ovšem neznamená, že by se nemohly dostat do Evropy. Server 21st Century Business Herald přinesl tuto zprávu s odkázáním na dodavatelské řetězce. Nedlouho poté reagoval i známý analytik Ming-Chi Kuo.

Zpráva tvrdí, že alespoň jeden z připravované trojice iPhonů (nástupce iPhone X, iPhone X Plus a „levný“ 6,1“ LCD iPhone) by měl mít kromě tradičního slotu na nanoSIM také vestavěnou Apple SIM. To by umožňovalo nejen snadné přepínání operátorů, ale také technicky vzato možnost mít dva aktivní operátory v telefonu. Tedy podobně jako u funkce známé jako Dual SIM, která však využívá dva fyzické sloty pro dvě fyzické SIM karty.

Kuo tvrdí, že tuto funkci bude mít právě onen levnější 6,1“ LCD iPhone, což je při nejmenším zvláštní. Už z důvodu, že na čínském trhu třeba Apple SIM dosud nefunguje. Na to však reagoval tím, že čínská varianta tohoto telefonu bude mít dvě zdířky na SIM kartu.

Pravdou je, že na čínském trhu je opravdu velká poptávka po Dual SIM řešeních a Apple ji nemůže dlouhodobě ignorovat. Zdali se však tyto informace ukáží jako pravdivé můžeme jen hádat.

Apple svou Apple SIM uvedl poprvé v roce 2014 s iPady vybavenými GSM modulem. Původně šlo o fyzickou kartičku, kterou však posléze zabudoval přímo do iPadů. Fyzická Apple SIM je však stále prodávána v mnoha Apple Storech v mnoha zemích společně s 9,7“ iPadem.

Zdroj MacRumors