Apple na podzim aktualizuje téměř celé portfolio včetně Macu Mini, tvrdí analytik Ming-Chi Kuo

Apple pracuje na téměř celé své produktové řadě a na podzim obrovskou aktualizaci hardware. Dočkat by se konečně měly všechny počítače včetně Macu Mini a novinky by se měly týkat kromě iPhonů také iPadů Pro anebo dokonce přepracovaných Apple Watch.

Alespoň tak to investorům tvrdí známý analytik Ming-Chi Kuo, který už v minulosti prokázal, že jeho předpovědi nelze brát na lehkou váhu, ač není samozřejmě neomylný. Jinými slovy Kuo očekává zhruba toto:

  • iPhone – tři nové modely, nástupce 5,8“ iPhone X a jeho Plus bratříčka s 6,5“ OLED displejem doplněné o levnější 6,1“ LCD model. Všechny tři vybavené procesory A12, Face ID a bezrámečkovou úpravou, avšak pouze modely s OLED budou mít duální fotoaparát.
  • iPad Pro – dva modely, 11“ a 12,9“. Oba bezrámečkové s Face ID a novými procesory A12.
  • Mac mini – dle Kua se po třech letech (!) dočká aktualizace i Mac mini, bohužel dle jeho informací bude pouze aktualizován procesor.
  • MacBook, MacBook Pro – aktualizace procesorů.
  • Nový levný MacBook – dle Kua půjde o náhradu za dosluhující rodinu MacBooků Air. Pravděpodobně to bude 12“ nebo 13“ model s cenou postavenou okolo současných Airů.
  • iMac – Kuo očekává aktualizaci procesorů a nárůst grafického výkonu.
  • Apple Watch – zde prý přijdou dva zcela přepracované modely. Budou mít větší obrazovky a celková velikost hodinek by měla dosáhnout 39,9 mm a 45,2 mm, což je o 15 % více než nyní. Dostanou rovněž nové senzory, ačkoli by měla být zachována kompatibilita se současnými pásky.

Kuo vše uzavírá konstatováním, že nové AirPods přijdou pravděpodobně později na podzim společně s dlouho očekávanou (až bájnou) AirPower bezdrátovou nabíjecí podložkou.

Není vyloučeno, že na podzim se dočkáme rovnou dvou Keynote, přičemž ta první zářijová se bude točit okolo iOS a watchOS zařízení, zatímco říjnová by se mohla věnovat Macům. Ostatně v minulosti se tak už párkrát stalo.

Zdroj MacRumors