Valve odstranil možnosti nákupů ze Steam Linku a doufá ve schválení aplikace

Před několika týdny jsme informovali o zamítnutí aplikace Steam Link od Valve v App Store. Apple to tehdy zdůvodnil porušením podmínek App Store, jelikož v aplikaci šlo přímo nakupovat hry ze Steam Store, aniž by byly Applu odváděny poplatky.

Testeři zapojení pomocí programu TestFlight dostali nové sestavení aplikace Steam Link od Valve. Možnost nakupovat hry ze Steam Store zmizela. Místo ní se objeví hlášení, že hru si mohou zakoupit na svém Macu nebo PC. Informaci jako první přinesl šéfredaktor herního magazínu TouchArcade.

Před chvílí Valve aktualizoval svou aplikaci Steam Link a poslal ji testerům v TestFlight programu… byla odstraněna možnost nakupovat přes samotnou aplikaci. Pokud streamujete obsah z vašeho PC do Steam Linku a procházíte obchodem, místo tlačítka k nákupu je pouze oznámení „Dostupné k nákupu z vašeho PC.“

Krátce poté, co byl Steam Link odmítnut, ředitel marketinug Phill Schiller oznámil, že diskutují důvody s Valve a budou pokračovat ve spolupráci. Apple údajně chce pomoci přinést zážitek ze Steamu i na iOS a Apple TV, ale v rámci stanovených pravidel App Store.

Steam Link umožní streamovat Steam hry do iPhone, iPadu nebo Apple TV čtvrté generace z vašeho Macu nebo PC. Musíte však být připojeni přes 5 GHz Wi-Fi síť nebo kabelovým připojením. Aplikace měla původně vyjít 21. května a má podporu jak pro Steam ovladač, tak iPhone ovladače.

Zkušenosti uživatelů konkurenčních platforem jako je Android jsou veskrze pozitivní. Valve aplikaci průběžně zlepšuje, zejména na úrovni stability signálu a hospodaření s hardware prostředky.

Na jablečných iZařízeních si budeme muset ještě počkat.

Zdroj MacRumors