LG dodá displeje pro většího nástupce iPhone X

Apple investoval několik miliard dolarů do výrobce OLED obrazovek LG a nyní bude sklízet ovoce. Korejská firma zdokonalila technologické procesy a továrny, takže bude brzy připravená vyrábět displeje pro novou generaci iPhonů. Apple tak chce snížit závislost na Samsungu. Kterých modelů se tato změna dotkne? 

Zprávy serveru Bloomberg hovoří poměrně jasně. LG by mělo dodávat ty větší OLED obrazovky. Pokud se tedy ukáží zprávy o příchodu trojice iPhonů jako pravdivé (nástupce iPhone X, větší iPhone X Plus a levnější 6,1“ LCD iPhone), pak by se měla korejská společnost zaměřit právě na model nesoucí označení Plus.

První dodávka by měla čítat mezi 2 až 4 miliony kusů. To se může zdát při prodejích iPhonů jako málo, ale jde primárně o páku na Samsung, že už nemá u Apple tak exkluzivní postavení. Navíc bude LG výrobu postupně navyšovat.

Google Pixel 2 XL – Telefon s OLED obrazovkou od LG a problémy s technickou kvalitou

Analytici se neshodují, jakého podíl displejů vlastně LG dosáhne. Korejskou firmu dlouho trápily technologické problémy, a tak mnozí pochybovali, že vůbec může zaujmout pozici světové dvojky ve výrobě OLED panelů. Jiní naopak tvrdí, že by si LG mohlo ukousnout až 20 % podílu co se týče iPhone obrazovek.

LG například dodávalo OLED obrazovky pro Google Pixel 2 XL, jenže právě zde se objevily technické limity a nižší kvalita oproti Samsungu. Displeje měly silně namodralý tón barev, objevovaly se určité artefakty a zákazníci nebyli příliš spokojení.

Uvidíme, zda mnoha miliardové investice Applu do LG pomohly vše odstranit a v iPhonech se dočkáme jen kvalitních OLED obrazovek.

Zdroj MacRumors, Vlastní