Apple v iOS 12 nepřímo potvrdil příchod bezrámečkového iPadu Pro s Face ID

Postupně prosakují další a další informace, jak se vývojářům dostávají betaverze nových systémů. V iOS 12 čekalo zejména na iPadech nejedno překvapení. Apple provedl nenápadný redesign prostředí, který však jasně naznačuje jediné – dočkáme se iPadu Pro s Face ID. A nejen to, přichází i nová gesta.

Očekávaný model iPadu Pro by měl mít bezrámečkovou úpravu ala iPhone X a Face ID. Apple se tak postupně chce zcela zbavit Home Buttonu a přejít na novou formu biometrických údajů. Původně mnozí očekávali, že přepracovaný tablet přijde už na WWDC 2018. Avšak záhy to dementoval dobře informovaný Mark Gurman z Bloombergu, a nakonec opravdu byla Keynote jen o software.

Koncept iPadu Pro (Carlos Guerra)

Jenže betaverze nového iOS 12 odhalily, co už všichni tušíme. Hned prvním spuštění na iPadu s iOS 12 je viditelná a jasně přepracovaná horní lišta, přesně po vzoru iPhone X. Rozděluje se přesně na dva rohy, kdy levý okupuje čas a datum, zatímco v pravém se nachází ikony Wi-Fi / LTE, Bluetooth a stav baterie.

A to není vše. Apple dal v iOS 12 iPadům do vínku stejná gesta jako v iPhone X. Když potáhnete prstem seshora dolů, zobrazíte Control Center. Naopak zespodu nahoru zobrazíte Home Screen. Jablečná mobilní zařízení se tedy pomalu a jistě sjednocují nejen v zobrazení, ale rovněž ovládání.

Od nového iPadu Pro se očekává především bezrámečková úprava s tzv. notch (vykousnutou částí) ukrývajícím senzory Face ID, rychlejší A12 procesor, ztrátu Home Button a možná nové OLED displeje.

Každopádně nový iPad Pro uvidíme dle indicií až v září.

Zdroje MacRumors,MacRumors