Apple ukázal přepracovanou aplikaci Books z iOS 12

Apple včera ukázal zcela přepracovanou aplikace Books pro iPhone a iPad, kterou najdeme v novém operačním systému iOS 12 na podzim. Částečně jsme střípky viděli už v průběhu letošního WWDC 2018 při hlavní Keynote.

A tak, jak se mihla na pódiu, vypadá i ve skutečnosti. Aplikace dostala vzhled velmi podobný App Storu s novými záložkami a editory tříděným obsahem. Mezi nové záložky patří:

  • Reading Now– zobrazuje všechny rozečtené, anebo rozposlouchané knihy. Nová sekce „Want to Read“ vám pomůže organizovat seznam knih, o které máte zájem. „Complete the Series“ anebo „You Might Like“ jsou knihy navrhované aplikací pro vás, dle toho, co jste aktuálně dočetli.
  • Library– zobrazuje vaši úplnou knihovnu s velkou obálkou, včetně knih ručně stažených do zařízení. Je zde také „Finished“ – časová osa knih, jež jste dočetli včetně dat, kdy se tak stalo.
  • Book Store – umožňuje nákup všech titulů dostupných na Apple Books, s kategoriemi Žebříčky, Staff Picks, Editorial Collections a Special Offers & Free. Rovněž na vás čekají perzonalizované návrhy na základě vašich nákupů pod „For You.“
  • Audiobooks– všechny audioknihy dostupné na Apple Books.
  • Search – vyhledávání v Books.

Šéf služeb Applu Eddy Cue říká:

Apple Books inspirují k zájmu o čtení – přináší svět knih a audioknih přímo k vašim prstům a je jedno, jestli se chcete ponořit do svého oblíbeného příběhu na pár minut nebo hodin. Je to dosud největší změna designu Books a my doufáme, že tato krásná aplikace inspiruje jak zákazníky, tak autory.

Nová aplikace Books bude k dispozici na podzim. Book Store je dostupný v 51 zemích světa a knihy zdarma ve 155 zemích světa.

Zdroj MacRumors,Apple