Apple očekává, že letošní LCD model iPhone bude nejprodávanějším

Letos bychom se měli dočkat celkem tří nových modelů iPhone. Jmenovitě by mělo jít o nástupce iPhone X, jeho většího souputníka, a také levnější LCD model, ovšem rovněž v bezrámečkové úpravě. Podle některých zdrojů bude právě LCD iPhone tím nejprodávanějším.

Zdroje blízké The Wall Street Journal rozporují plány Applu. Cupertino totiž hodlá ve velkém nasadit OLED panely jak u nástupce iPhone X, tak u jeho většího souputníka iPhone X Plus.

Zdroje z dodavatelských řetězců totiž tvrdí, že LCD obrazovky rozhodně nejsou na ústupu a Apple s nimi i nadále počítá.

Jablečná společnost původně zadala téměř shodnou výrobu LCD a OLED obrazovek, ale nyní se objednávky překlápí více na stranu klasických LCD. To by se mělo shodovat s předpověďmi, že prodejním trhákem bude pravděpodobně levnější 6,1“ bezrámečkový iPhone s LCD obrazovkou.

Není však jasné, jestli se do poptávce po LCD modely nezapočítají také současné iPhone 7, 8 a SE, které velmi pravděpodobně zůstanou v nabídce po boku nových modelů.

The Wall Street Journal tvrdí, že Apple hodlá zohlednit „citlivost zákazníků“ na ceny smartphonů. Prodeje iPhonů X, ač vysoké, nakonec zdaleka nedosáhly prvních odhadů analytiků zejména z důvodů ceny.

Zpráva se navíc domnívá, že Apple si ponechá jeden levnější model i v roce 2019 jako sázku na jistotu. To se však rozporuje se zprávo Korejských zdrojů, které tvrdí, že rok 2019 bude pro Apple rok OLED a jablečné smartphony kompletně přejdou na nové obrazovky.

Zdroj MacRumors