Apple modernizuje své kamenné obchody Apple Store

Apple chce postupně modernizovat svou síť kamenných obchodů známých jako Apple Store, která dosahuje počtu pěti set. Apple pro své obchody vybírá především velká města a metropole s velkou koncentrací lidí po celém světě. K nám však zatím žádný nezavítal. 

Přes víkend Apple slavil otevření přemístěné prodejny v Beverly Center, Los Angeles. Původní Apple Store se nacházel v obchodním středisku a byl otevřen v listopadu roku 2015. V pátek se však na tomto místě uzavřel natrvalo.

Přepracované obchody obvykle nabízí více místa jak pro produkty, tak ale i pro zákazníky. Uvolněné místo se rovněž používá pro speciální školení a semináře Today at Apple, které jsou tematicky zaměřené třeba na fotografie, programování, cvičení s Apple Watch a mnohé další.

Poslední design, kterého se obchody drží, je ve znamení velkých skleněných dveří, obřích televizních obrazovek s marketingovými videi a sekvojemi podél regálů a zdí s příslušenstvím.

Apple nedávno oznámil, že 27. června uzavře a renovuje také svou hlavní Londýn obchod v Covent Garden. Ten ve své době byl největší Apple Store vůbec, dokud jej nesesadila novější prodejna ve Spojených Arabských Emirátech.

Mezi další obchody, které projdou renovací bude například Apple Wanfujing v Pekingu, Apple Causeway Bay v Hong Kongu, nebo ikonické americké obchody na Fifth Avenue v Manhattanu (New York) anebo Palo Alto Store.

Zdroj MacRumors

Nový Apple Beverly Center (Instagram)

Cedule oznamují renovaci Apple Covent Garden od čtenáře MacRumors

Příprava Apple Store v Macau, čtenář MacRumors Chris Gooda

Apple přeinstalovává skleněnou kostku na Fifth Avenue, Manhattan, New York,  čtenář MacRumors David Bills