AirPower by měla přijít nejpozději v září

Mark Gurman sdělil další informace ohledně dlouho vyhlížené bezdrátové nabíjecí podložky AirPower. Podle jeho zdrojů mohla vyjít už v červnu, ale inženýři v Applu čelí stále některým výzvám, kvůli nimž musela být ještě odložena. Gurmanova slova nelze brát na lehkou váhu, zejména když se mu daří takřka všechny předpovědi včetně letošního WWDC 2018. 

A právě Gurmanovy zdroje z Applu potvrdily, že na bezdrátové nabíjecí podložce AirPower se v Applu tvrdě pracuje. Bohužel se objevilo více překážek, než inženýři původně očekávali.

Apple mluvil o AirPower už s uvedením iPhone X v září 2017. Tehdy Phil Schiller prohlásil, že AirPower bude dostupná v průběhu roku 2018. Nesdělil však žádný konkrétní termín a ani předpokládanou cenu.

Gurman řekl, že původně chtěli v Cupertinu stihnout práci na AirPower dokončit před zahájením WWDC 2018, ale problémy s přehříváním a nabíjením více zařízení najednou přetrvávaly.

AirPower bude mít vlastně Apple čip z řady A a upravenou verzi iOS, která se bude starat o párování zařízení a také chod celého nabíjení.

AirPower bude pokročilejší než veškerá současní konkurence, protože má vlastní Apple čip a upravenou verzi iOS proto, aby se byla schopná starat o proces nabíjení a párování se zařízeními. Podle vnitřních zdrojů inženýři z Applu rovněž pracují na odstranění veškerých chyb, které obsahuje firmware základní desky nabíječky.

AirPower bude oválná ploška, která bude pomocí indukčního nabíjení schopná dodávat energii více zařízením najednou mimo jiné iPhone 8 / 8 Plus, iPhone X a Apple Watch Series 3. Bude rovněž schopná nabíjet AirPods, jakmile dostanou nové indukční pouzdro.

Schopnost nabíjet více zařízení najednou je proprietární technologie Applu, avšak odvozená ze současného standardu Qi. Technicky vzato ji tak Apple může zpřístupnit výrobcům třetích stran pro jejich nabíječky. Patrně se tak stane v rámci certifikovaného příslušenství a licenčních poplatků.

AirPower má být dalším kouskem do skládačky bezdrátové vize Applu.

Zdroj MacRumors