TSMC začíná vyrábět procesory A12 pro Apple

Taiwanský výrobce mikročipů TSMC už začal s výrobou nejnovějších procesorů architektury ARM pro Apple. V rámci dalšího pokroku a miniaturizace, budou nové procesory A12 ještě úspornější a výkonnější než předchozí generace.

TSMC už v dubnu ohlásilo, že je připravené na 7 nanometrový výrobní proces, ale neuvedlo, zdali již pracuje na procesory Apple A12, které jsou očekávány v nových iPhonech. Nové zprávy od zdrojů serveru Bloomberg však hlásí zelenou a výroba procesorů A12 již započala.

Nový 7 nanometrový výrobní proces přinese až 40 % navýšení výkonu při celkovém zmenšení plochy oproti současným procesorům A11, které jsou dosud vyráběna 10 nanometrovým procesem. Procesory A11 v pohání všechny modely iPhonů z roku 2017. Z hlediska fyziky nabídne nový menší procesor kromě navýšení výkonu i úsporu energie.

TSMC by měl být stále jediným dodavatelem procesorů pro Apple, tak jako to bylo loni při výrobě procesorů A11 pro iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

Všechny tři nové iPhony by letos měly získat tyto nové procesory. Očekávaný iPhone X 2 (nebo 11), iPhone X 2 Plus a také LCD 6,1“ iPhone. Další z kandidátů pro nový procesor by měl být nový iPad Pro s FaceID.

Dlouho se spekulovalo o přechodu Maců na ARM, ale očividně s procesory řady A12 to zatím ještě nebude.

Zdroj MacRumors