Phil Schiller reaguje na odmítnutí aplikace Steam Link

Minulý týden jsme vás informovali o odmítnutí aplikace Steam Link Applem. Ta umožňuje streamování z Mac nebo počítače na lokání síti přímo do libovolného iOS zařízení nebo Apple TV s tvOS. Cupertino aplikaci v druhém recenzním řízení zamítlo z důvodu údajného porušení podmínek App Store. Zpráva vzbudila mediální rozruch, a tak se k celé situaci vyjádřil Phil Schiller, ředitel marketingu Apple. 

Apple dlouho odolával žádostem médií o komentář k celé této kauze. Nakonec v sobotu Phil Schiller vydal vyjádření k situaci serveru MacStories a čtenářům sociální sítě Reddit, kteří Schillera kontaktovali přímo emailem. V odpovědi Schiller zdůvodňuje zamítnutí aplikace Applem a ujišťuje, že se společností Valve podnikají kroky na nápravě.

Chceme do App Store přinést našim uživatelům ty nejlepší. Chtěli bychom tedy mít služby a hry od Valve i na iOS a Apple TV. Naneštěstí, recenzní tým našel nedostatky v současném sestavení aplikace Steam Link, která porušuje celou řadu pravidel pro obsah, nákupy v aplikaci, promo kódy a další.

Řešili jsme tyto problémy s Valve a budeme i nadále spolupracovat, abychom přinesli zážitek ze Steamu na iOS a Apple TV způsobem, který nebude porušovat daná pravidla. Opravdu jsme se snažili vytvořit App Store tak, aby každému uživateli poskytl co nejlepší uživatelskou zkušenost.

Máme zcela jasná pravidla, která musí dodržovat všichni vývojáři, aby byl App Store bezpečným místem pro uživatele a férovou příležitostí pro všechny vývojáře.

Steam Link aplikace na Androidu (Android Central)

Steam Link umožňuje hraní her z vaší Steam knihovny streamované na lokání síti z Macu nebo PC přímo do iPhonu, iPadu nebo Apple TV. Je tak využit výkon počítače a vy jste schopni hrát velké AAA tituly na svém mobilním zařízení takřka bez omezení.

Apple má pravděpodobně velký problém s tím, že Steam je sám o sobě herní obchod a obsahuje herní tituly k zakoupení. Rovněž má svůj systém mikrotransakcí za doplňky do her, ze kterých by Applu však nešly poplatky.

Uvidíme, kam se situace dále posune. Uživatelé konkurenčního Androidu si mohou aplikaci Steam Link vychutnávat už nějakou dobu v režimu beta.

Zdroj MacRumors