Nekonečný příběh jménem iPhone SE 2 možná až ke konci roku

Internetem koluje plno zpráv o chystaném iPhone SE 2 a jedna je divočejší než druhá. Jsou vidět koncepty a dohady, jak bude vypadat design a kolik si toho nový nejmenší jablečný smartphone půjčí z vlajkové lodi iPhone X. Na druhou stranu jakoby se nikdo nepodivoval nad tím, že stále nebyl oznámen.

A opravdu, server Macotakara přináší zajímavé informace o dostupnosti nového iPhone SE 2. Rozhodli jsme se tedy vynechat všechny divoké spekulace a údajné úniky krytů a čelních skel, naznačujících, že iPhone SE 2 bude mít stejnou podobu jako iPhone X.

Macotakara si totiž povšiml, že pokud by měl opravdu vyjít omlazený nejmenší smartphone Applu už na červnové WWDC, musela by být dávno zahájena výroba. A zdroje serveru tvrdí, že dosud ani nezapočala. Telefonu bychom se prý měli dočkat až v září.

Na druhou stranu pak je ale zvláštní, že si Apple podal žádosti k regulačním úřadům s novými čísly iOS zařízení. Bývá totiž dobrým zvykem, že se tyto žádosti podávají zhruba měsíc před samotným uvedením produktu na trh. To by tedy potvrzovalo původní termín směřovaný k WWDC 2018 4. června.

Macotakara však tvrdí, že Apple nemá stále jasno ohledně designu a testuje více prototypů. Jedno je však údajně jisté, a to že iPhone SE 2 by měl dodržet velikost svého předchůdce.

Dále se už pouze spekuluje, jestli opravdu bude mít iPhone SE 2 notch (výřez) a podporu Face ID. Zcela logicky, pokud by Apple sáhl k bezrámečkové úpravě a tedy vypustil Home Button, musel by přistoupit k implementaci Face ID. Jenže tato technologie je prozatím exkluzivní pro iPhone X a v redakci si nemyslíme, že to je reálné. A pokud ano, určitě by to zahýbalo s cenovkou zařízení.

Na druhou stranu si mohly zdroje Macotakary splést iPhone SE 2 s připravovaným 6,1“ LCD iPhone který by měl být levnějším modelem a variantou k nástupcům iPhone X. Jeví se nám to jako pravděpodobné, neboť logicky by pak telefon nemohl být ještě ani ve výrobě.

Do WWDC 2018 zbývají zhruba 3 týdny, takže různé zprávy budou ještě sílit, než se vše definitivně dozvíme.

Zdroj 9to5Mac, MacRumors