iPhone X Plus stejně velký jako iPhone 8 Plus a ještě více

Nejnovější zprávy přináší dvě zásadní informace týkající se jablečné vlajkové lodě iPhone X. První z nich říká, že iOS 12 přinese podporu Face ID v režimu na šířku. Druhá hovoří o nástupci iPhone X, tzv. iPhone X Plus, který by mohl být stejně velký jako současný iPhone 8 Plus.

Zprávy od dodavatelských řetězců přinesl server Macotakara. Dle jeho zdrojů by se nový iPhone X Plus s 6,5“ obrazovkou mohl svými rozměry téměř shodovat se současným iPhone 8 Plus.

Informace hovoří o příchodu 6,5“ OLED modelu iPhone X, který je však svými rozměry podobný současnému iPhone 8 Plus s „pouze“ 5,5“ obrazovkou. Na druhou stranu se však očekává, že tento nový velký iPhone rovněž přibere i na tloušťce z důvodu konstrukce zadních kamer. Zařízení bude zřejmě o 0,2 mm tlustší, což by celkem znamenalo 7,7 mm tloušťku.

Ukázkové modely iPhone X Plus k současným iPhone (X a 8 Plus) / Macotakara

Podobná velikost je ovšem zapříčiněna odstraněním širokých rámečků displeje modelu iPhone 8 Plus, zejména horního a spodního s Home Buttonem. Naproti tomu bezrámečková úprava iPhone X nezabírá kromě výřezu zvaného „notch“ téměř žádný prostor a vše je věnováno obrazovce.

Příspěvek dále hovoří o levnější 6,1“ LCD iPhonu, který by měl ovšem rovněž zdědit Face ID.

Nástupník současného modelu, říkejme mu iPhone X2, by měl zůstat stejný, ale do vínku mu přibydou větší čočky fotoaparátu.

Podle Macotakara v iOS 12 také přijde očekávaná podpora Face ID v režimu na šířku, která má co dočinění s pravděpodobným uvedením Face ID v nových iPadech Pro.

Zprávy se začínají celkem podobat a různé zdroje hlásí více méně tytéž informace. Technicky vzato bychom tak mohli letos opravdu očekávat příchod tří různých modelů iPhonů: iPhone X 2, iPhone X 2 Plus a LCD iPhone. Rovněž je téměř jisté, že se omlazení dočkají také iPady Pro a dostanou Face ID. Uvidíme již brzy, neboť konference WWDC 2018 se nezadržitelně blíží.

Zdroj 9to5Mac