iPad Pro a iPhone X získaly ocenění obrazovka roku

Jablečný tablet iPad Pro a vlajková loď Applu iPhone X získaly oba ocenění „Obrazovka roku“ pořádané Society for Information Display (SID) během každoroční konference Display Industry Awards.

Tyto udělená ocenění mají zvýraznit vysokou kvalitu a inovativní práci, která byla odvedena v sektoru zaměřeném právě na obrazovky. Všichni vítězové roku 2018 uvedli svá zařízení a produkty během kalendářního roku 2017.

Apple zabodoval oběma iPady Pro, tedy 10,5“ a 12,9“ modely, které se začaly prodávat v červnu 2017. Vítězství v dané kategorii ukořistily díky ProMotion technologii, která umí dynamicky měnit zobrazovací frekvenci až na 120 Hz. Díky ní je veškerý pohyb a animaci na displeji plynulý, ostrý a má lepší odezvu. Zlepšuje čitelnost textu, zážitek z hraní, filmů a v neposlední řadě také práci s Apple Pencil.

Menší 10,5“ model má obrazovku o rozlišení 2224×1168 pixel a větší 2732×2048 pixel, což znamená hustotu pixelů 264 na palec. Obě zařízení také podporují True Tone, který je schopný přizpůsobit vyvážení bílé barvy okolním podmínkám a také P3 gamut pro jasné a živé barvy.

Displej iPhone X získal ocenění roku za své bezrámečkové provedení se Super Retina provedením a žádnými fyzickými tlačítky. Nabízí první OLED obrazovku v iPhonech vůbec navíc s podporou HDR a True Tone.

5,8“ displej Super Retina má rozlišení 458 ppi a je prvním panelem OLED, který odpovídá standardu předchozích generací iPhone, které přinášejí výrazné barvy, pravé černé barvy, kontrastní poměr milionu a vynikající systém správy barev. Displej HDR podporuje funkce Dolby Vision a HDR10, které společně dále zvyšují kvalitu obrazu a videa. Funkce True Tone navíc dynamicky upravuje vyvážení bílé tak, aby odpovídalo okolnímu světlu pro přirozenější zážitek, a výsledek lze připodobnit čtení papíru.

Mimo Apple získala ocenění například 70“ 8K LCD televize Sharp. Z technologií pak Continental Automotive 3D Touch povrch (první dotyková obrazovka s 3D povrchem), Colorless Polyimide od Kolon Industries (flexibilní ohebné displeje), čtečka otisků prstů v displeji od Synaptics (pro bezrámečkové displeje s integrovaným tlačítkem) a LG UHD Crystal Sound OLED (OLED obrazovka s integrovanými reproduktory).

Všechna ocenění budou předána během Display Week v Los Angeleském Convention Center ve středu 23. května.

Zdroj MacRumors