iOS 12 dovolí odemykat dveře pomocí NFC

Apple rozšíří možnosti NFC čipů v iPhonech, a kromě mobilních plateb tak dovolí uživatelům otevírat dveře. Jablečná firma by měla funkcionalitu odhalit už za týden na WWDC 2018 společně s novým mobilním operačním systémem iOS 12.

Zprávu přinesl magazín The Information. Stejný magazín už před čtyřmi lety informoval, že Apple chce rozšířit možnosti NFC čipů v iPhonech na sektor bezpečnosti a také hromadné dopravy. Tehdy měl spolupracovat s firmou HID Global zabývající se nejen bezpečnostními zámky.

Dnešní zpráva informuje o tom, že Bluetooth je již využíván pro některé chytré zámky. Avšak NFC v iPhonech nabízí mnohem bezpečnější metodu ověření, což je důležitým faktorem pro mnoho firem, a zvláště vládních organizací.

Technologie firmy HID Global (telefon Samsung s Android OS)

Změna v NFC čipu by měla být oznámena už příští měsíc. Mohla by tak otevřít cestu uživatelům pro ostatní bezpečnostně důležité interakce od placení mýta až po otevíraní dveří auta nebo ověřování identity.

V novém Apple Campusu v Cupertinu zaměstnanci již tuto technologii využívají při vstupu do budovy a svých kanceláří, jak naznačují informace od lidí zevnitř. 

Je nutné podotknout, že konkurence s operačním systémem Android, který nemá tak striktní omezení již tyto funkce mají.

Zdroj MacRumors