Apple zlevnil repasované iMacy Pro včetně 18 jádrových modelů

Apple začal na svém americkém webu nabízet repasované modely iMacu Pro se slevou. Tyto repasované modely mají certifikát Applu a mají až 15% slevu oproti standardně nabízeným modelům. Jsou dokonce nabízeny i varianty s 18 jádry.

Slevy na iMacy Pro občas nabízí autorizovaní prodejci, ale oficiální distribuce Apple skrz Apple Store dosud nikoli. Nyní však Apple začal nabízet jím repasované (refurbished) modely iMacu Pro a to v 8, 10 a 18 jádrových konfiguracích. Všechny modely nesou certifikát servisu Apple.

Jako všechny repasované produkty přímo Applem rovněž nabízí standardní roční celosvětovou záruku a lze k nim přikoupit také AppleCare.

Sleva 15 % znamená 750 USD u základního modelu, zatímco 18 jádrová konfigurace má slevu až 1440 USD což je v podstatě cena MacBooku Pro 13“.

Jako vždy jsou však zásoby repasovaných počítačů omezené. Takže uživatelé, kteří mají tu možnost si objednat repasovaný iMac Pro nesmí dlouho váhat, jelikož se jedná pouze o nabídku pro skladové zásoby.

Dle ohlasů ze zahraničí a nezávislých testů vyhází v poměru cena výkon nejlépe 10 jádrový model. Repasovaná varianta se momentálně pohybuje okolo 6119–8159 USD.

Bude určitě zajímavé sledovat, jak dlouho zásoby nejvýkonnějších repasovaných Maců vydrží.

Zdroj 9to5Mac