Apple Watch Series 3 s LTE dostupné v dalších zemích

Apple včera začal prodávat Apple Watch Series 3 s LTE modulem v dalších zemích. Celkem jsou už tedy dostupné v šestnácti zemích světa. O dostupnosti v České republice však stále můžeme spíše jen spekulovat.

Počínaje včerejškem je možné Apple Watch Series 3 s LTE zakoupit nově také ve Švédsku, Indii, Dánsku a Taiwanu. Apple toto rozšíření oznámil už před měsícem, aktuální dostupnost modelů s LTE v nových zemích až včera.

Na Taiwanu je celkem pět operátorů nabízejících LTE podporu pro Apple Watch Series 3 jimiž jsou Taiwan Mobile, FarEsTone3, Telecom3, Chunghwa a APT3.

Naproti tomu v evropských zemích Švédsku a Dánsku musí Apple Watch spoléhat pouze na podporu jediného operátora se jménem „3“.

V Indii nabízí podporu operátoři Reliance Jio a Airtel. Zajímavostí je, že LTE pro Apple Watch 3 zde nabízí bez dodatečného paušálu k telefonu a hodinky tak sdílí datový limit společně s jablečným smartphonem.

Od uvedení Apple Watch Series 3 v minulém roce se postupně zlepšuje dostupnost po celém světě a přidávají se další země a operátoři. Seznam zemí, ve kterých jsou plně podporované hodinky s LTE modulem čítá:

Austrálie, Kanada, Čína, Dánsko, Francie, Německo, Indie, Japonsko, Portoriko, Švýcarsko, Singapur, Hong Kong, Švédko, Británie, Spojené státy a Taiwan.

Kdy se dočkáme v České republice, dosud není známo a operátoři se k podpoře nijak nevyjadřují. Apple Watch Series 3 vyžadují podporu eSIM , kterou naši operátoři zatím plošně nenasadili.

Zdroj 9to5Mac